top of page

Ons verhaal

Vasculaire therapie stimuleert de doorbloeding van de kleinste haarvaten met ongeveer 30%. Dit betekent dat zowel de toevoer van zuurstof en de benodigde voedingstoffen alsmede de afvoer van afvalstoffen (ook wel veneuse terugstroom) sterk verbeterd.

 

We kennen het allemaal: op middelbare leeftijd krijgen we, de een wat later dan de andere,  last van kleine pijntjes en kwaaltjes waarvan we allemaal vinden dat dat eigenlijk bij onze leeftijd hoort.  Maar zo vanzelfsprekend hoeft de acceptatie van deze ongemakken helemaal niet te zijn. Het gebruik van de Vasculaire Therapie in ons dagelijks leven kan er voor zorgen dat deze ongemakken deels of geheel verdwijnen. En daarbij ook de vele ziektebeelden die met een beperkte doorbloeding te maken kunnen hebben.

 

Dat klinkt natuurlijk bijna te mooi om waar te zijn, maar wetenschappelijke publicaties bewijzen dat een Bemer-systeem doet wat het beloofd. Steeds meer artsen wereldwijd onderschrijven de werking van Vasculaire Therapie en zetten de systemen in om mensen gezonder en fitter te laten worden.

 

Los van het theoretische wetenschappelijke aspect is er ook nog zoiets als de praktijk. Mensen die de therapie dagelijks gebruiken en hun ervaringen. Een klant, wiens behandeling midden 2019 startte, had al een aantal jaren Fibromyalgie (pijn in bindweefsel en spieren, ook wel reuma van de weke delen genoemd). Daardoor stond ze ’s morgens op met pijn en was bewegen gedurende de dag altijd een soort van uitdaging. Toen ik haar klachten aanhoorde heb ik haar gevraagd of ze 8 minuten van haar tijd wilde investeren om op B–Body  te gaan liggen. Daarnaast heb ik haar rond haar heupen de B–Pad gebruikt. 

 

De volgende ochtend heb ik haar, zoals was afgesproken, gebeld en ze vertelde dat ze voor het eerst sinds jaren zonder pijn was opgestaan. Toeval of geen toeval ? Omdat we als Nederlanders altijd gezond kritisch zijn heb ik haar aangeboden om haar nogmaals te behandelen en dan dat aanbod maakte ze gretig gebruik. 

 

 Zoals vaker met Fybromyalgie is het een aandoening die ook bij andere familieleden kan voorkomen. Ook haar zus had last van dezelfde symptomen. Waarop we hebben afgesproken dat ik beide 2 weken lang intensief zou behandelen. Na die weken was de pijn nog steeds weg, voelden de dames zich veel fitter en hebben ze besloten om een Bemer-syteem aan te schaffen

 

Dit is slechts 1 van de voorbeelden van de effecten die Bemer therapie, door het in gang zetten van het zelf-genezend vermogen van de mens zelf, kan invloed hebben op de kwaliteit van leven van een ieder die daarvoor open staat.  Het is geen geneesmiddel maar het kan wel de pijn verminderen of bijv een ontsteking helemaal laten verdwijnen. Het wordt allemaal dragelijker en dat is toch wat we willen en dit doet ons lichaam echt uiteindelijk helemaal zelf.

 

We horen vaak dat het systeem niet goedkoop is. Mensen die gezond zijn hebben 100.000 wensen, mensen die ziek zijn maar 1.  Daarnaast lopen de kosten voor gezondheidszorg in Nederland ieder jaar op, wat maakt dat de aanschaf van een Bemer systeem (kosten per behandeling, uitgaande van een periode van 10 jaar, 2 x per dag 1 persoon) je per behandeling iets meer dan 0,50 euro kost, en dus een goede investering is als je daarmee de kosten voor de overige gezondheidszorg van jezelf zou kunnen reduceren. 

 

Dus als u 2 x 8 minuten per dag over heeft voor uw gezondheid (de werking na behandeling blijft 12-16 uur aanhouden) is aanschaf van een Bemer een zeer goede beslissing.

 

        Wist u overigens dat :

  • Er wereldwijd 45.000 ziektebeelden zijn waarvan er ruim 90% gerelateerd is aan een slechte of verminderde doorbloeding van de haarvaten.

  • Er in Europa per jaar 40.000 amputaties plaatsvinden met als voornaamste reden een slechte doorbloeding (bijv. Diabetes)

  • 25% van de doorbloeding plaatsvindt in de botten, wat betekent dat de Bemer behandeling ook zorgt voor sterkere botten.

  • Ons lichaam dermate goed en slim gebouwd is dat problemen met de doorbloeding van haarvaten pas na ca. 15/20 jaar leiden tot klachten.

  • Er sinds 2017 mee dan 100 medische artikelen zijn gepubliceerd (waaronder die van The American Heart Association) over het onderwerp  “ Small blood vessels ; bit health problems”  (kleine bloedvaten, grote gezondheidsproblemen).

  • Koude voeten, kouden handen, etalagebenen allemaal tot het verleden zouden kunnen behoren.

  • De meeste klachten m.t.b. artrose en reuma sterk verminderen na de inzet van Bemer therapie.

  • Er wereldwijd meer dan 1,5 miljoen gebruikers zijn.

  • De Bemer-systemen in meer dan 50 landen wereldwijd worden verkocht.

  • De Bemer–Group al meer dan 25 jaar bestaat en met veel succes aanbiedt

"Luister naar het fluisteren van je lichaam zodat het niet hoeft te schreeuwen"

bottom of page